Prediabet: fiecare poate fi acel 1 din 3

prediabet.jpg

Statisticile la nivel international arată că unul din trei adulți are prediabet- asta înseamnă sute de milioane de persoane bolnave, iar aproape 90% dintre ele nici nu știu.

Prediabetul este o afecțiune serioasă, care duce adesea la diabet de tip 2 și crește riscul de boli cardiovasculare și accident vascular- cerebral. Însă prediabetul poate reprezenta și șansa de a preveni sau întârzia apariția diabetului. Din fericire, prediabetul este reversibil! Persoanele care știu că au prediabet sunt mult mai predispuse să-și schimbe stilul de viață: să slăbească, să mănânce mai sănătos, să fie mult mai active fizic – pentru a preveni sau întârzia instalarea diabetului de tip 2.

Semnele și simptomele prediabetului pot fi: piele înschisă la culoare pe anumite porțiuni din corp (gât, coate, genunchi, axilă și încheieturi, sete excesivă, urinare frecventă, oboseală și vedere încețoșată. Dacă dumneavoastră sau cineva drag experiementează astfel de simptome, ar fi bine să meargă la medic sau măcar să facă un test de prediabet.

Știind sigur cu ce vă confruntați puteți lua măsuri adecvate. Pierderea a măcar 5-7% din greutatea corporală poate ajuta foarte mult în reducerea riscului de diabet de tip 2. De asemenea, exercițiul fizic, alimentația sănătoasă și menținerea sub control a greutății sunt alte metode de prevenire a bolii.

scroll to top