Tratarea depresiei – beneficii pentru persoanele cu diabet

tratarea-depresiei-si-diabetul.jpg

Tratarea depresiei poate aduce un beneficiu suplimentar persoanelor cu diabet- o viață mai lungă.

Un nou studiu international arată că tratarea depresiei a fost asociată cu o reducere semnificativă de 35% a mortalității în rândul persoanelor cu diabet de tip 1 și de tip 2 și depresie. În primul rând, tratarea depresiei scade riscul de suicid și îmbunătățește dispoziția, ceea ce poate conduce la un management mai bun al diabetului.

De asemenea, tratarea depresiei poate reduce riscul de alte afecțiuni medicale, precum bolile cardiovasculare, deoarece se reduce inflamația din corp. În plus, tratamentul ajută la subțierea sângelui, ceea ce poate ajuta la prevenirea apariției cheagurilor de sânge. Persoanele cu diabet sunt de 2-3 ori mai expuse riscului de a se confrunta cu o depresie, însă multe rămân netratate. Statisticile internaționale estimează că între 50% și 75% dintre persoanele cu diabet nu sunt tratate pentru depresie.

”Depresia poate interfera cu abilitatea unei persoane de a se îngriji și de a lua medicamentele așa cum sunt prescrise. Persoanele afectate nu mai pot face alegeri sănătoase în ceea ce privește stilul de viață și dieta”, atrag atenția autorii studiului. Cercetarea subliniază nevoia de screening și tratament al depresiei în rândul persoanelor cu diabet.

scroll to top