Durerile de cap – când devin un semnal de alarmă?

durerile-de-cap-in-diabet.jpg

Durerile de cap ca atare nu sunt periculoase, însă pot indica o problemă legată de controlul zahărului din sânge la persoanele cu diabet.

Recunoașterea durerilor de cap ca rezultat al controlului slab al glicemiei poate fi primul pas către prevenirea unor probleme mai serioase, precum bolile cardiovasculare, infarct, accident vascular- cerebral, orbire, amputații, etc.

Persoanele recent diagnosticate cu diabet pot experimenta dureri de cap dese, deoarece abia încep să se dumirească cum funcționează reglarea glicemiei și ce măsuri sunt cele mai bune. În cazul altor persoane cu diabet, durerile de cap apar de obicei din cauza modificărilor nivelului glicemiei.

O durere de cap poate indica fie o hiperglicemie (nivel ridicat de zahăr în sânge), fie o hipoglicemie (nivel scăzut de zahăr în sânge). Cu cât mai mari sunt aceste fluctuații, cu atât este mai mare probabilitatea ca persoana respectivă să sufere de dureri de cap. Durerile de cap asociate cu aceste fluctuații pot fi rezultat al modificărilor hormonale (epinefrină și norefrină- hormoni care pot contracta vasele de sânge din creier, cauzând acest disconfort).

scroll to top