Semnal de alarmă al OMS

oms.jpg

Un studiu al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) arată că, la nivel global, una din 4 persoane este inactivă fizic. Concluzia este că mai mult de 1,4 miliarde de persoane din toată lumea au un risc crescut de boli precum hipertensiune sau diabet, ceea ce înseamnă că problema sedentarismului trebuie remediată urgent.

Ghidurile recomandă ca adulții să efectueze exerciții de întărire a musculaturii de cel puțin 2 ori pe săptămână, dar și antrenament aerobic (150 de minute pe săptămână cel moderat sau 75 de minute în forță). Numeroase studii au arătat că exercițiile și dieta sănătoasă pot scădea riscul de afecțiuni precum diabetul sau bolile cardiovasculare- se pare că sportul, dieta și alți factori ar adăuga 10 ani vieții fiecăruia dintre noi.

Studiul OMS a mai arătat că femeile sunt și mai sedentare decât bărbații, iar persoanele din țări cu un venit crescut au un nivel mai mare de inactivitate. În țările mai sărace, procentajul persoanelor inactive fizic este de doar 16%, comparativ cu 26% în țările mediu dezvoltate sau 37% în țările bogate.

OMS a lansat campania ”Let’s Be Active” (”Să fim activi”), cu scopul de a reduce numărul persoanelor inactive cu 10% până în 2025 și cu 15% până în 2030.

Sursa: https://eu.usatoday.com/story/news/nation-now/2018/09/05/adults-worldwide-not-exercising-study-who/1199978002/

One Reply to “Semnal de alarmă al OMS”

Comments are closed.

scroll to top