Tratament rapid – complicații mai puține

diabet-control.jpg

Diagnosticarea cu diabet de tip 2 poate reprezenta pentru multe persoane un șoc peste care nu reușesc să treacă suficient de repede. Iar timpul în cazul lor este esențial. Un nou studiu arată că depistarea timpurie a diabetului de tip 2 și instituirea rapidă a  unui tratament adecvat este asociată cu o reducere semnificativă a riscului de complicații pe o perioadă de 10 ani.

Potrivit cercetării, un management bun al diabetului poate avea un efect benefic și de durată. Studiul derulat de experți ai Universității din Chicago a implicat peste 34.700 de participanți recent diagnosticați cu diabet de tip 2, care au fost monitorizați între anii 1997 și 2013. Complicațiile avute în vedere au fost cele oculare și renale, amputațiile, accidentul vascular – cerebral, bolile cardiace și insuficiența cardiacă, precum și bolile vasculare (care afectează vasele de sânge). În cadrul studiului, un control bun al diabetului a fost asociat cu un nivel al hemoglobinei glicate (HbA1c) mai mic de 48 mmol/mol (sub 6.5%).

Controlul optim al diabetului de tip 2 a fost asociat cu o reducere de 20% a riscului de complicații, comparativ cu persoanele care aveau un nivel al hemoglobinei glicate de 48 mmol/mol – 53 mmol/mol (6.5 – 7.0%) în primii ani de la diagnosticare.

Sursa: https://www.diabetes.co.uk/news/2018/aug/good-early-control-of-type-2-diabetes-linked-to-significantly-reduced-rate-of-complications-90222611.html

scroll to top