Diabetul si social media – o campanie de succes

Social-media-si-diabetul.jpg

Photocredit: www.diabetes.org.uk

Institutul Național de Sănătate (NHS) din Anglia folosește social media pentru a ajuta milioane de bărbați în vârstă de peste 40 de ani care sunt expuși riscului de a dezvolta diabet de tip 2 să-și schimbe stilul de viață și să evite această afecțiune.

Diabetul și social media: Reclamele de pe Facebook vor evidenția riscul crescut în rândul bărbaților albi de această vârstă și îi vor încuraja să se înscrie pentru sprijin din partea programului de prevenire a diabetului NHS Healthier You.

Cercetările arată că bărbații de peste 40 de ani prezintă un risc deosebit de diabet de tip 2, care crește odată cu vârsta.

Programul, care îi sprijină pe cei cu risc de diabet să piardă în greutate și să adopte obiceiuri mai sănătoase, a ajutat deja sute de mii de oameni. Acum sunt 200.000 de locuri libere în fiecare an datorită planului NHS pe termen lung.

Reclame Facebook

Social media: NHS va posta o serie de reclame Facebook sponsorizate în următoarele trei săptămâni, care vor permite utilizatorilor să aibă acces la un test al Diabetes UK.

Dacă scorul lor este moderat sau ridicat, persoanele în cauză pot fi îndrumate către un serviciu local pentru asistență la distanță sau online, fără a fi nevoie să fie văzute de un medic.

Diabetul și COVID-19

NHS a îmbunătățit accesul populației la programul ”Healthier you”, după ce studiile au descoperit că oamenii sunt de două ori mai predispuși să moară din cauza COVID-19 dacă au diabet de tip 2.

„Dovezile sunt clare – obezitatea și diabetul de tip 2 cresc semnificativ riscul cu care se confruntă mulți dintre noi din cauza COVID-19. Știm deja că, în special pentru bărbații cu vârsta de peste 40 de ani, riscul de diabet zaharat de tip 2 crește în mod constant odată cu înaintarea în vârstă, astfel încât este crucial ca persoanele din acest grup să își verifice riscul și să primească sprijinul potrivit”, a declarat prof. Jonathan Valabhji, director clinic național pentru diabet și obezitate –NHS.

Planul pe termen lung al NHS a stabilit acțiuni radicale pentru a aborda creșterea nivelului de obezitate și a diabetului de tip 2, inclusiv prin extinderea programului de prevenire a diabetului NHS Healthier You.

scroll to top