Caraiman: Testări gratuite ale glicemiei de Ziua Mondială a Diabetului

Foto-testare-gllicemie.jpeg

Locuitorii sectorului 1 își pot testa gratuit glicemia joi, 14 noiembrie, în incinta Complexului Multifuncțional Caraiman.

Ziua Mondială a Diabetului este marcată, anual, pe data de 14 noiembrie.  Cu această ocazie, o echipă de medici și asistenți medicali din cadrul Complexului Multifuncțional Caraiman (str. Caraiman 33 A, sector 1, București) vor face gratuit teste de glicemie și tensiune arterială, între orele 09.00 – 18.00. În plus, în intervalul 09:00-16:00, un medic diabetolog voluntar va oferi consiliere de specialitate celor care vor să își evalueze starea de sănătate.

Acțiunea va continua și pe 15 noiembrie, în Centrul Comercial Orhideea (Splaiul Independenței nr. 210-210B), în parteneriat cu Colegiul UCECOM “Spiru Haret” – Școala Postliceală Sanitară. Aici testările de glicemie se vor face în intervalul 09:00 – 19:00.

”Protejează-ți familia”

Tema Zilei Mondiale a Diabetului din 2019 este ”Protejează-ți familia”. Potrivit statisticilor, se așteaptă ca numărul persoanelor cu diabet să ajungă la 522 milioane până în anul 2030. Specialiștii atrag atenția că una din două persoane cu diabet rămâne nediagnosticată. Diabetul este principala cauză de apariție a bolii cardiovasculare, accidentului vascular- cerebral, orbirii, insuficienței renale și amputării membrelor inferioare. La nivel global, la fiecare 8 secunde o persoană moare din cauza diabetului.

Dotările Complexului Caraiman

Complexul Multifuncțional Caraiman dispune de 17 cabinete medicale, printre care se numără: ginecologie, oftalmologie, urologie, oncologie, dermatologie, radiologie, cardiologie, imagistică medicală etc.  Tot aici a fost deschis un Centru de Recuperare Medicală, care oferă servicii de fizioterapie, kinetoterapie și reabilitare funcțională, precum și un Centru de zi Alzheimer, în care pacienții cu demență sau cu alte tulburări neurodegenerative sunt luați de acasă de către un echipaj medical, aduși la centru, îngrijiți până la ora 18.00 și transportați înapoi la domiciliu. Ultima investiție o constituie inaugurarea, în cadrul Complexului Caraiman, a celui mai performant mamograf din țară. Acesta realizează mamografii 2D, 3D cu tomosinteză și cu substanță de contrast.  Doamnele care locuiesc în Sectorul 1 pot beneficia de aceste servicii în mod gratuit, pe baza actului de identitate și a unei trimiteri de la un medic specialist.

scroll to top