”Protejează-ți familia” – tema Zilei Mondiale a Diabetului

banner-2.jpg

”Protejează-ți familia” – Diabetul de tip 2 este responsabil pentru 90% dintre cazurile de diabet la nivel global, atrag atenția forurile internaționale.

”Protejează-ți familia”. Diabetul de tip 2 poate fi prevenit în numeroase cazuri, primul pas fiind efectuarea testului de risc. În luna noiembrie- luna de conștientizare a acestei boli, în care se marchează și Ziua Mondială a Diabetului- International Diabetes Federation încurajează publicul larg să își descopere riscul de diabet efectuând testul disponibil online, în 12 limbi,pe site-ul IDF. Scopul declarat la nivel internațional este ca, până la sfârșitul lunii noiembrie 2019, prin intermediul campaniilor de conștientizare, cel puțin un million de persoane să fie testate pentru diabetul de tip 2.

Tocmai de aceea, tema Zilei Mondiale a Diabetului din 2019 este ”Protejează-ți familia”. Potrivit statisticilor, se așteaptă ca numărul persoanelor cu diabet să ajungă la 522 milioane până în anul 2030. Specialiștii atrag atenția că 1 din două persoane cu diabet rămâne nediagnosticată. Diabetul este principala cauză de apariie a bolii cardiovasculare, accidentului vascular- cerebral, orbirii, insuficienței renale și amputării membrelor inferioare. La nivel global, la fiecare 8 secunde o persoană moare din cauza diabetului.

scroll to top