Transpirați noaptea? Iată ce puteți face

transpiratii-nocturne.jpg

Dacă vă treziți noaptea transpirați, ar trebui să vedeți care este cauza și ce trebuie să faceți pentru a remedia această problemă.

De obicei, transpirațiile nocturne apar ca urmare a unor afecțiuni medicale, iar tratarea bolii poate ameliora aceste simptome. Aveți diabet? Chiar dacă nivelul glicemiei pare a fi în limitele normale când vă băgați în par, poate scădea în timpul somnului. Poate ați avut o zi foarte activă, ați făcut prea multe exerciții seara sau ați mâncat târziu. Sunt mulți factori, inclusiv medicamentoși, care ar putea cauza hipoglicemia nocturnă. Dacă nivelul glicemiei scade sub 140 mg/dl înainte de culcare sau e posibil să scadă în câteva ore, ar trebui să mâncați o gustare.

Ce măsuri puteți lua

O temperatură mai scăzută în dormitor și un ventilator care să faciliteze circulația aerului vă pot aduce o stare de confort. Folosiți lenjerii de pat speciale și evitați materialele sintetice care nu lasă corpul să respire. Însă notați într-un jurnal tot ce ține de transpirațiile nocturne și discutați cu medicul pentru a depista boala care le cauzează.

scroll to top