Strategii pentru îmbunătățirea accesului la medicamente esențiale în diabet

acces-insulina.jpg

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a stabilit o țintă de 80% disponibilitate și 50% accesibilitate a medicamentelor esențiale pentru tratamentul bolilor noncomunicative în sectorul public și privat, până în 2025. Din păcate, o analiză a cercetătorilor australieni, efectuată în 22 de țări, arată că insulina nu este disponibilă în jumătate dintre farmacii la nivel global.

Potrivit studiului, disponibilitatea și accesibilitatea unor medicamente esențiale pentru diabet, precum insulina, sunt scăzute în țările cu venituri medii și mici.

Disponibilitatea a fost definită ca prezența oricărei doze într-o farmacie la momentului studiului, iar accesbilitatea – costul lunar total al dozelor standard de tratament.

Datele studiului atrag atenția guvernelor lumii asupra nevoii de a implementa strategii pentru a permite persoanelor cu boli cardiovasculare și diabet să aibă acces la tratament pe scară largă, astfel încât să poată fi atinsă ținta OMS. Studiul a inclus mai mult de 156.000 de adulți.

Sursa:

https://www.diabetes.co.uk/news/2018/sep/availability-and-affordability-of-insulin-needs-to-improve-worldwide,-survey-reveals-91780071.html

scroll to top