Sondaj IDF Europe: impactul COVID- 19 asupra persoanelor cu diabet

chestionar-IDF.png

Sondaj IDF Europe: aportul persoanelor cu diabet va permite dezvoltarea unui set de recomandări de politici care vor fi prezentate factorilor de decizie naționali și pan-europeni.

Problemele cauzate de pandemia actuală, cum ar fi măsurile restrictive de carantină, condițiile de viață modificate și accesul inadecvat la îngrijire, au reprezentat o povară imensă pentru persoanele care suferă de diabet. Studiile recente au demonstrat, de asemenea, că persoanele cu diabet zaharat prezintă un risc mai mare de a dezvolta complicații severe de la COVID-19 . În plus, cifrele tind să indice că persoanele care au diabet zaharat și au contractat noul coronavirus au un risc mai mare să fie internate în spital, cu rezultate potențial mai slabe.

”Pandemia COVID-19 a evidențiat slăbiciunile sistemelor de asistență medicală în Europa și acum este nevoie de informații și răspunsuri pentru a începe construirea unui ecosistem mai puternic și mai rezistent pentru diabet. ”Pentru a cartografia provocările cu care se confruntă persoanele care suferă de diabet și rudele / îngrijitorii acestora, dar și pentru a ajuta la descoperirea acțiunilor și soluțiilor inovatoare care au fost implementate în timpul crizei, IDF Europe lansează două sondaje, dintre care unul este util pentru a obține părerile și perspectivele persoanelor cu diabet zaharat. Aportul persoanelor cu diabet este esențial pentru a ne permite să acționăm și să dezvoltăm un set de recomandări de politici pe care le vom prezenta factorilor de decizie naționali și pan-europeni și altor părți interesate relevante pentru diabet.Scopul final este de a pregăti sistemele de asistență medicală și comunitatea diabetului pentru a aborda mai bine un potențial al doilea val de COVID-19 și alte urgențe de sănătate în viitor, de a folosi experiențele persoanelor care trăiesc cu diabet în timpul crizei COVID-19 pentru a obține schimbări sistemice de durată în modul de organizare și desfășurare a îngrijirii diabetului, dar și de a ne asigura că diabetul rămâne în fiecare moment o prioritate ridicată pentru factorii de decizie și profesioniștii din domeniul sănătății”, se menționează în comunicatul emis de Federația Internațională a Diabetului- regiunea Europa (IDFE).

Sondajul pentru pacienți poate fi completat AICI în limba română.

scroll to top