Glicemia la copii: alternative la vârful degetului

glicemia-la-copii.jpg

Glicemia nu trebuie luată numai din vârful degetelor de la mâini, atrag atenția specialiștii, mai ales în cazul copiilor.

Glicemia la copii: Deși vârful degetului este frecvent înțepat pentru verificarea glicemiei, trebuie să țineți cont că este o zonă dureroasă, mai ales pentru cei mici, care nu pot spune ce îi doare sau cum se simt și necesită testări repetate. Pentru a evita această situație inconfortabilă, puteți lua glicemia la copii din lobul urechii (care este o zonă foarte vascularizată) și chiar din degețelele de la picioare.

În cazul adulților, glicemia poate fi luată din palmă, de asemenea puternic vascularizată. Alte zone recomandate sunt: vârful degetului mare, coapsa, gamba, partea superioară a brațului sau antebrațul. Însă toate acestea trebuie să le discutați cu medicul, deoarece se pot înregistra diferențe între glicemia luată din vârful degetului și cea luată din alte zone ale corpului.

Există și situații în care nu ar trebui să schimbați locuri de testare, ci să rămâneți doar la vârful degetului: când tocmai v-ați administrat insulina, dacă aveți senzația că glicemia este scăzută, dacă sunteți bolnav sau stresat, dacă știți că nu sesizați imediat scăderea bruscă a glicemiei, dacă tocmai ați făcut sport sau ați mâncat.

scroll to top