”Dani, eroul de zahăr”- carte pentru copiii cu diabet

Dani-eroul-cu-diabet.jpg

”Dani, eroul de zahăr”, primul titlu din colecția „Sănătatea pe înțelesul copiilor”, este dedicat în special copiilor care suferă de diabet și familiilor acestora.

Potrivit autoarelor – Veronica Iani și Cristina Stoian (medic diabetolog)-, ”prin această povestire și restul copiilor pot afla despre lupta pe care o au de dus cei diagnosticați cu diabet. Când ești copil și ești anunțat că ai o boală cu care trebuie să trăiești toată viața, este foarte greu să înțelegi de ce trebuie ca tocmai tu să treci prin așa ceva. De aceea, acești copii au nevoie să fim alături de ei, fie că le suntem colegi sau prieteni. Cu ocazia lansării cărții, invităm copiii, cu sau fără diabet, dar și pe părinții lor, să participe la un atelier interactiv online, pe zoom, duminică, 28 martie, ora 18”. Atelierul este susținut de autoarele cărții și este gratuit. Înscrieri se pot face pe adresa spuneopovestepentrusuflet@gmail.com.

Dincolo de aspectul educativ, această carte își dorește să demonstreze faptul că diabetul zaharat nu este o sentință, ci un stil de viață puțin diferit. ”Dani este cel mai bun exemplu în acest sens. Indiferent de vârsta la care debutează diabetul zaharat, răbdarea și sprijinul celor apropiați pot transforma această boală într-un prieten de cursă lungă. De asemenea, prevenția apariției diabetului zaharat, în special a celui de tip 2, ar trebui să ocupe un loc primordial în viața noastră. Sedentarismul, obezitatea, fumatul sunt doar câțiva dintre factorii modificabili care pot face diferența, la un moment dat, între o persoană sănătoasă și una care suferă de diabet zaharat”, este mesajul dr. Cristina Stoian.

scroll to top