Centru de referință pentru diabetul zaharat la Spitalul Malaxa

Alexandru-Stefanescu-Spitalul-Niolae-Malaxa.png

Alexandru Stefanescu, centru de referință diabet Spitalul Nicolae Malaxa

Spitalul Clinic ”Nicolae Malaxa” din Capitală va dezvolta un centru de referință în diabetul zaharat, un centru ambulatoriu ce presupune un management integrat al pacientului cu diabet.

Centru de referință: proiectul, votat în Consiliul General al Capitalei în anul 2018, se află în stadiu de implementare. ”Toată patologia pe care o dezvoltă persoanele cu diabet va fi tratată într-un singur loc. În felul acesta, pacientul cu diabet beneficiază de toate specialitățile sub o singură umbrelă într-un ambulatoriu de specialitate”,a  explicat dr. Alexandru Mihai Ștefănescu, managerul unității medicale.

Noul centru de referință va cuprinde specialități care se adresează tuturor complicațiilor diabetului, precum oftalmologia, neurologia, chirurgia, etc. ”Inclusiv pe zona de podiatrie vom dezvolta un segment, astfel încât să întârziem cât mai mult apariția complicațiilor, inclusiv a celor mai grave, precum amputațiile – dacă vorbim de piciorul diabetic”, a completat managerul. Potrivit directorului medical, dr. Gabriela Carmen Obilișteanu, “spitalul Malaxa reprezintă, în București, al doilea nucleu ca importanță în îngrijirea pacienților cu diabet zaharat. Ambulatoriul nostru de diabet este, de fapt, placa turnantă în asistența medicală a pacientului cu diabet. Ne-am centrat pe îngrijirea piciorului diabetic și vrem să înființăm cabinete de podiatrie”.

scroll to top