Testul prediabetului: americanii l-au profesionalizat pe Dr. Google

testul-prediabetului-1.png

Despre prediabet știm cu toții că este precursorul diabetului și că, din păcate, nu are simptome care să ne indice când trebuie să ne îngrijorăm și să mergem la medic.

Știm și că, la nivel global, una din trei persoane are prediabet, dar nu este conștientă de acest lucru. Cum putem depista prediabetul fără a deveni o povară, uneori inutilă, pe capul medicului? Americanii au găsit soluția ideală. Cum toată lumea caută ceva pe Google, o simplă tastare a cuvântului prediabet sau diabet de tip 2 în motorul de căutare duce la apariția unei căsuțe care îi îndeamnă pe internauți să facă testul de prediabet. Un click pe acea căsuță și un minut mai târziu veți ști cu siguranță dacă aveți risc de prediabet sau nu. Dacă aveți un risc crescut, printați rezultatele testului și mergeți cu ele la medic, doar el vă poate confirma diagnosticul cu ajutorul unui simplu test de sânge. Dacă aveți prediabet, puteți totuși lua măsuri pentru a preveni instalarea diabetului de tip 2 prin modificarea stilului de viață (alimentație sănătoasă, mai multă activitate fizică, etc).

Chiar și celor cu risc scăzut de prediabet le sunt indicate, la finalul testului, câteva măsuri prin care pot ține precursorul diabetului la distanță:

∙ cel puțin 150 de minute de activitate fizică pe săptămână.

∙ mențineți greutatea într-o marjă sănătoasă

∙ mâncați alimente sănătoase, incluzând multe fructe și legume

∙ beți mai multă apă și mai puține băuturi cu zahăr

∙ nu fumați sau renunțați la fumat

Pentru cei care nu pot accesa testul prediabetului via Google, îl găsiți AICI.

scroll to top