Diagnostic diabet: bucureștenii își pot verifica gratuit glicemia

analize-gratuite-ASSMB.jpeg

Bucureștenii își pot verifica gratuit glicemia, până pe 7 octombrie, în 14 spații special amenajate în tot orașul.

Locațiile celor 14 puncte de testare gratuită a glicemiei deschise, din 19 septembrie și până pe 07 octombrie (luni-vineri, între orele 07:00 – 09:00), în fiecare sector al Capitalei:

  • SECTORUL 1: Piața Amzei (cort); Piața Matache (cort); Spitalul Clinic „Sf. Maria” (cort, în fața unității sanitare)
  • SECTORUL 2: Piața Obor (cort)
  • SECTORUL 3: Magazinul Unirea (cort, ieșirea de la metrou – M2); Piața Universității (cort, ieșirea de la metrou din laterala Spitalului Colțea); Dristor (cort, zona metrou)
  • SECTORUL 4: Str. Străduinței nr.1B (cort); Șos. Berceni nr.50 (cort); Piața Sudului (cort)
  • SECTORUL 5: Piața Rahova (cort); Stația de metrou Eroii Sanitari (cort, ieșirea de la metrou corespondentă SUUB)
  • SECTORUL 6: Zona Pasajului Lujerului (cort); Piațeta Drumul Taberei, Nr. 34 (cort)

Dacă rezultatul testării glicemiei ridică semne de întrebare pentru cadrele medicale din punctele unde se face analiza, pacienții sunt sfătuiți să meargă la medicul de familie pentru a fi îndrumați cu bilet de trimitere către un medic specialist diabetolog. Spitalele administrate de ASSMB unde bucureștenii se pot adresa pentru diagnosticarea și tratarea diabetului zaharat sunt Spitalul Clinic „Nicolae Malaxa” și Spitalul Clinic Colentina.

Campania ”București, vezi cât de dulce ești” este derulată de Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) împreună cu Spitalul Clinic „Sf. Maria”, Spitalul Clinic Colțea și Spitalul Clinic „Nicolae Malaxa”, cu sprijinul Primăriei Capitalei și al celor șase primării de sector. Scopul campaniei este conștientizarea de către toți bucureștenii a pericolului grav pe care diabetul îl reprezintă pentru calitatea vieții și sănătatea generală a fiecăruia dintre ei, în special atunci când boala nu este diagnosticată și tratată la timp.

scroll to top