Sănătatea femeii: tratamentul corect al diabetului scade riscul de cancer

diabet-cancer.jpg

Un nou studiu arată că femeile cu diabet au un risc crescut pentru anumite tipuri de cancer, însă acesta poate fi modificat cu ajutorul tratamentului. Potrivit cercetării efectuate de Institute for Global Health, glicemia crescută poate avea efecte cauzatoare de cancer din cauza deteriorării ADN-ului.

Se știe că diabetul crește riscul de apariție a cancerului, dar noutatea este aceea că femeile cu diabet au un risc mai mare de apariție a cancerului decât bărbații cu diabet. Cercetătorii sunt de părere că lipsa sau insuficiența tratamentului la femei poate influența semnificativ această diferență.

Îmbunătățirea stilului de viață s-a dovedit eficientă în reducerea riscului pentru anumite tipuri de cancer. Alimentele procesate au fost asociate cu apariția cancerului, deci o dietă cu puține produse de acest gen poate ajuta la scăderea riscului oncologic. Pe măsură ce studiile au avansat, cercetătorii au descoperit nu numai că femeile sunt tratate insuficient, dar și că au factori de risc diferiți pentru o grmadă de boli, inclusiv pentru accident vascular- cerebral, boli cardiovasculare, diabet etc. Rezultatele s-au bazat pe 47 de studii care au implicat 20 de milioane de persoane din SUA, Japonia, Australia, China și Marea Britanie.

Femeile din studii aveau, în special, un risc mai mare de leucemie, cancer de stomac, de rinichi și cancer oral. În total, femeile cu diabet erau cu 27% mai predispuse la a dezvolta o formă de cancer, comparativ cu cele fără diabet.

Sursa: https://www.diabetes.co.uk/news/2018/jul/undertreatment-identified-as-factor-in-cancer-risk-for-women-with-diabetes-97560136.html

scroll to top