Injectabil cu administrare săptămânală în diabetul de tip 2

injectabil-diabetul-de-tip-2.jpg

Photocredit: www.myhealthexplained.com

Injectabil cu administrare săptămânală – un nou medicament  pentru controlul diabetului de tip 2 a fost introdus în lista medicamentelor compensate.

Diabetul de tip 2 este o afecțiune complexă. Peste jumătate din pacienți sunt expuși riscurilor de complicații din cauză că boala nu este adecvat controlată. În România, se estimează că aproximativ 2 milioane de persoane au diabet diagnosticat și nediagnosticat. Dintre aceștia, 823.280 de persoane sunt tratate în cadrul Programului Național de Diabet Zaharat.

Novo Nordisk anunță extinderea portofoliului produselor pentru diabet disponibile în România, prin introducerea pe piață a unei noi soluții inovative pentru controlul diabetului de tip 2 – produs injectabil administrat o dată pe săptămână. Soluția terapeutică a fost introdusă în lista medicamentelor compensate și este disponibilă pe bază de prescripție medicală, conform recomandării medicului specialist, în condițiile stabilite prin protocolul terapeutic aprobat de Ministerul Sănătății.

Diabetul de tip 2 se dezvoltă atunci când corpul unei persoane nu poate utiliza în mod eficient sau nu poate produce suficientă insulină, care ajută la reglarea concentrației de glucoză din sânge. Fără insulină, glucoza se acumulează în sânge și, cu timpul, provoacă leziuni ale organelor vitale și poate duce la probleme grave de sănătate.

Controlul diabetului

„Peste jumătate dintre persoanele care trăiesc cu diabet de tip 2 nu prezintă un control eficient al afecțiunii, având risc de complicații; în medie, ei petrec mai mult de șapte ani cu un diabet insuficient controlat cu medicamente pe cale orală, înainte de a schimba tratamentul cu unul mai adecvat stadiului evolutiv al afecțiunii. De aceea, este foarte important ca pacienții români să aibă acces la soluții terapeutice inovative, care să le permită un bun control al bolii și implicit o calitate a vieții superioară”, a declarat prof. dr. Romulus Timar, președintele Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.

„Suntem mândri că putem pune la dispoziția pacienților români cu diabet de tip 2 noi opțiuni de tratament. Novo Nordisk este un partener de încredere pentru medicii diabetologi și pentru persoanele cu diabet din România, lider în diabet, oferind un portofoliu complex de soluții pentru controlul diabetului și cercetând continuu pentru a aduce inovații în această arie terapeutică”, a declarat dr. Cecilia Radu, Director General Novo Nordisk România.

scroll to top