Gratuit pentru copii: dispozitive de monitorizare a glucozei în timp real

senzori-diabet-gratuit-scaled.jpg

30 de copii cu diabet de tip 1 vor avea acces gratuit, prin intermediul a trei asociații de pacienți, la dispozitive care le monitorizează valorile glucozei în timp real (CGM).

Monitorizarea continuă a glucozei ușurează gestionarea diabetului pentru numeroșii părinți ai copiilor cu diabet de tip 1, care monitorizează în mod obișnuit nivelul de glucoză al copilului prin înțepături în degete.

Asociațiile de pacienți Sprijin pentru Diabet, ASCOTID și Da, și eu pot! oferă fiecare câte zece kituri de început cu o utilizare de 10 zile copiilor cu diabet, pentru a le permite acestora să încerce gratuit sistemul Dexcom ONE.

Acesta utilizează un mic senzor și un transmițător portabil care poate fi purtat timp de până la 10 zile, eliminând necesitatea înțepăturilor dureroase în degete. Senzorul discret poate fi aplicat fie pe partea anterioară a brațului, fie pe abdomen sau pe partea superioară a feselor – pentru copiii cu vârste cuprinse între 2 și 17 ani. Senzorul măsoară nivelul de glucoză din lichidul interstițial, iar transmițătorul trimite o citire a nivelului de glucoză la fiecare 5 minute către un smartphone sau un receiver compatibil. Aplicația arată care este nivelul actual al glucozei și încotro se îndreaptă tendințele, iar alertele personalizabile pot fi configurate pentru a vă anunța dacă atingeți pragurile de glucoză ridicată și scăzută.

Sistemul poate fi utilizat de copiii cu vârsta de peste doi ani și poate fi folosit fie cu un telefon mobil compatibil, fie cu un receiver dedicat. Kitul de început conține un senzor și un transmițător care pot fi utilizate timp de până la 10 zile. Părinții interesați să primească gratuit un kit de început de 10 zile pentru copilul lor trebuie să contacteze una dintre următoarele organizații de pacienți: Sprijin pentru Diabet, ASCOTID sau Da, și eu pot!.

scroll to top