Hepatita C, factor de risc pentru diabet

hepatita-si-diabet.jpg

Un stil de viață sănătos poate ajuta la prevenirea multor cazuri de diabet de tip 2. Însă alegerile ”nesănătoase„ reprezintă doar o parte dintre factorii de risc pentru apariția acestei afecțiuni.

Forma cronică a hepatitei C este un factor de risc pentru apariția diabetului de tip 1 și diabetului de tip 2 . Iar persoanele cu diabet sunt mai predispuse la apariția unei forme mai complicate a hepatitei C. Până la o treime din persoanele cu hepatita C cronică au și diabet de tip 2.

Cea mai des întâlnită modalitate de infectare cu virusul hepatitic C este prin expunerea la sângele infectat, care poate avea loc în următoarele situații:

  • folosirea unei seringi care a fost utilizată anterior de o persoană infectată
  • folosirea obiectelor de igienă personală, precum lama de ras, ale unei persoane infectate
  • efectuarea unui tatuaj sau piercing cu un ac expus la sânge infectat

Având în vedere că nu există un vaccin pentru prevenirea hepatitei C, este important să cunoașteți modalitățile de infectare și cum poate afecta acest virus sănătatea pe termen lung.

Hepatita este o afecțiune care cauzează inflamarea ficatului și poate duce la deteriorarea acestuia. Boala este adesea cauzată de virusul hepatitic C. Între 75% și 85% din persoanele infectate vor dezvolta o formă cronică a bolii.

scroll to top