Una din 10 persoane cu diabet insulino- dependent evită călătoriile lungi

calatorii-diabet.jpg

Un studiu internațional arată că una din 10 persoane care suferă de diabet de tip 1 evită să călătorească în străinătate din cauza grijilor pe care și le face în privința bolii. Fiecare dintre cei 500 de participanți la un studiu internațional a completat un chestionar cu 45 de întrebări referitoare la experiențele de zbor pe distanțe lungi și efectul asupra diabetului.

Rezultatele au arătat că 71% dintre respodenți au călătorit distanțe lungi cu avionul în ultimii 5 ani, dar doar 1 din 10 a admis că a ales să evite călătoriile în străinătate din cauza bolii. Între timp, mai mult de jumătate dintre participanții la studiu au declarat că au avut probleme cu controlul glicemiei în primele 24 de ore după ce au ajuns la destinație și mulți au raportat că principala grijă în timpul călătoriei a fost pierderea medicamentelor. Aproape o treime a recunoscut că insulina s-a terminat în timpul călătoriei.

Insulino- dependența

În ciuda acestor rezultate, este foarte ușor să călătoriți în siguranță chiar dacă aveți diabet, este necesară doar puțin mai multă organizare decât la alte persoane care nu au diabet.

Pentru cei insulino- dependenți este necesară o scrisoare medicală care să ateste faptul că aveți nevoie de medicament în timpul călătoriei. De asemenea, este recomandat să aflați mai multe despre tipurile de insulină disponibile în locul în care mergeți în vacanță, în caz că s-ar putea să fiți nevoiți să cumpărați. Insulina nu trebuie să înghețe, deci dacă plecați în vacanță cu avionul trebuie să luați medicamentele în bagajul de mână. În plus, trebuie să fiți conștienți că insulina poate fi absorbită de organism mai rapid în țări cu climat mai cald decât cea din care veniți, deci monitorizarea regulată a glicemiei este extrem de importantă pentru a putea, la nevoie, ajusta doza de insulină.

Mai multe informații privind siguranța călătoriilor pentru persoanele cu diabet găsiți AICI.

Sursa: https://www.diabetes.co.uk/news/2018/may/one-in-10-people-with-type-1-diabetes-avoid-travelling-abroad,-survey-suggests-90905792.html

scroll to top