Programul de Diabet: dosarul pentru acordarea dispozitivelor medicale

acte-diabet.jpg

Odată cu modificarea Programului Național de Diabet, multe persoane afectate de această boală solicită informații legate de conținutul dosarului pentru aprobarea pompei de insulină/senzorilor de monitorizare continuă a glicemiei. Ordinul 1328 din 27.09.2018 conține criteriile de acordare a acestor dispozitive medicale.

Potrivit dr. Irina Munteanu, medic primar diabetolog, dosarul pentru aprobarea dispozitivelor trebuie să conțină:

– copii după actele de identitate și medicale (internări, analize, consult oftalmologic, neurologic etc)

– dovada de asigurat (pacient/ părinții pacientului minor)

– copie după caietul de automonitorizare (în care notați glicemiile înainte și la 2 ore după mese, din când in când și la 3 dimineața (=profilul glicemic în 7 puncte), carbohidrații, dozele de insulină, eventuale observații)

– cerere prin care solicitați device-ul și în care justificați de ce îl doriți

– anexa 6 (sau consimțământul informat)

– anexa 7 (formular completat de medic).

”Unde se cere CV (coeficientul de variație glicemică), acesta se ia din senzor și reprezintă SD (standard deviation)/ MBG (mean blood glucose) × 100. Aici aș anexa o copie după imaginea ecranului telefonului/computerului unde se văd aceste date. Dosarul se verifică de către medic, apoi se depune la CAS la departamentul <dispozitive medicale>, cu număr de înregistrare, urmând ca CAS să îl trimită la Centrul Metodologic regional”, explică dr. Irina Munteanu.

One Reply to “Programul de Diabet: dosarul pentru acordarea dispozitivelor medicale”

Comments are closed.

scroll to top