Păsările de noapte – risc crescut de diabet de tip 2

somn-risc-crescut-de-diabet.jpg

Cei care se culcă târziu au un risc crescut de diabet de tip 2 – afecțiune asociată fecvent cu un stil de viață mai puțin sănătos.

Persoanele care se culcă târziu (așa- numitele păsări de noapte) au tendința să și mănânce la ore târzii din noapte, să consume mai mult alcool și zaharuri și să sară peste micul dejun a doua zi. În plus, aceștia mănâncă mai puține fructe și legume și au tendința să consume mai multă mâncare la o masă, chiar dacă mănâncă mai rar – arată primul studiu major internațional privind obiceiurile de somn.

Aceste obiceiuri alimentare ar putea fi motivul pentru care cei care se culcă târziu au un risc crescut de diabet de tip 2 – afecțiune asociată fecvent cu un stil de viață mai puțin sănătos.

http://3littlebuttons.com/wp-cron.php?doing_wp_cron=1565693463.1389610767364501953125

Nivelul glicemiei este, de obicei, mai scăzut în timpul nopții la persoanele sănătoase. Totuși, mâncatul în timpul serii poate crește nivelul glicemiei, având un impact asupra metabolismului în timpul nopții, ceea ce ar putea explica sănătatea precară a celor care obișnuiesc să nu doarmă noaptea sau să adoarmă târziu.

http://camparnes.com/wp-json/oembed/1.0/embed?url=https://camparnes.com/donation-form/
scroll to top