Îngrijirea diabetului și a sănătății cardiovasculare pe termen lung

diabet-cardio.png

Boala cardiovasculară se referă la toate bolile care afectează inima și vasele de sânge. Poate nu ştiaţi că, dacă aveți diabet de tip 2, aveți şi un risc mai mare de a dezvolta boli cardiovasculare faţă de persoanele fără diabet.

Din cauza acestui risc crescut, persoanele cu diabet zaharat au o probabilitate de 2-6 ori mai mare de a muri din cauza bolilor cardiovasculare, comparativ cu persoanele fără diabet de tip 2.

Dacă aveţi diabet de tip 2, este important să aveți grijă atât în ce priveşte  sănătatea inimii, cât şi în privinţa diabetului. Unul dintre primii paşi este de a afla mai multe despre diabetul de tip 2 şi riscul bolilor cardiovasculare, precum şi despre modul în care cele două sunt legate, astfel încât să puteţi lua toate măsurile necesare pentru a le gestiona cât mai bine pe amândouă.  Aceasta include să discutaţi cu medicul dumneavoastră despre starea actuală, în ce vă priveşte, a diabetului de tip 2, pentru a evalua riscul de apariţie a vreunei boli cardiovasculare.

Dacă diabetul dumneavoastră de tip 2 este bine controlat, riscul de apariţie a bolilor cardiovasculare este redus. Diabetul de tip 2 este o boală pe toată durata vieții. Îngrijirea diabetului și a sănătății cardiovasculare pe termen lung implică o dietă sănătoasă, exerciţii regulate și monitorizarea nivelului glucozei din sânge.

Sursa: https://www.novonordisk.com/patients/diabetes-care/type-2/type-2-diabetes-and-cardiovascular-risk.html

scroll to top