Cifrele diabetului: testele obligatorii și rezultatele optime

cifre-diabet.jpg

Menținerea sănătății la persoanele cu diabet de tip 2 este un joc al numerelor: glicemia, hemoglobină glicată, tensiunea arterială, colesterolul- toate trebuie monitorizate în permanență și ținute sub control.

http://tweetiepiemedia.com/how-to-avoid-unexpected-web-design-costs/ Glicemia. Nivelul zahărului din sânge este, probabil, cifra cu care sunteți cel mai obișnuit. Testarea regulată vă permite să vedeți cum afectează alimentația, activitatea fizică și alte activități zilnice nivelul zahărului din sânge. Multe persoane cu diabet de tip 2 trebuie să verifice glicemia o dată- de două ori pe zi pentru a se asigura că aceasta se menține în limitele normale. Normele internaționale recomandă un nivel al glicemiei între 70 și 130 mg/dl înainte de masă și mai puțin de 180 mg/dl la o oră- două după masă. Pentru a menține glicemia în limitele normale, adoptați o dietă sănătoasă și mâncați după un program bine stabilit. Dacă glicemia vă dă bătăi de cap, discutați cu medicul pentru ajustarea tratamentului.

Buy Diazepam Next Day Delivery Uk Roche Valium Online Uk Hemoglobina glicată (A1C). Este un test de sânge, de obicei efectuat în cabinetul medical, care măsoară nivelul mediu al glicemiei pe o perioadă mai lungă. Ca principiu, nivelul A1C ar trebui să arate cât de bine funcționează planul de tratament. În funcție de rezultatele testului, acesta ar trebui efectuat de două până la patru ori pe an. Un nivel optim este de sub 7%. Dacă este mai mare, discutați cu medicul pentru ajustarea tratamentului. Un stil de viață sănătos, un control bun al glicemiei și activitatea fizică regulate ar trebui să vă ajute să țineți nivelul hemoglobinei glicate sub control.

http://standbyfire.co.uk/wp-cron.php?doing_wp_cron=1565864562.2817590236663818359375 Tensiunea arterială. Monitorizarea acesteia este o altă modalitate de a vă asigura că  aveți o stare de sănătate bună. Persoanele cu diabet au un risc mult mai mai mare de boli cardiovasculare, iar tensiunea raterială este un factor important. Aceasta ar trebui testată de câteva ori pe an – ideal, de fiecare dată când mergeți la diabetolog. Persoanele cu diabet ar trebui să mențină o tensiune arterială de sub 140/80. Pentru a preveni creșterea ei (hipertensiunea arterială), reduceți sarea din alimentație, faceți sport regulat și renunțați la fumat. Uneori s-ar putea să fiți nevoiți să luați medicamente pentru scăderea tensiunii arteriale.

Buy Real Diazepam Uk Roche Valium Online Uk Colesterolul. Este o substanță din rganism care are două componente. Lipoproteinele cu densitate scăzută (LDL), cunoscute ca și colesterolul rău, se pot acumula în artere, contribuind la apariția bolilor cardiovasculare. Lipoproteinele cu densitate crescută (HDL)- cunoscute ca și colesterolul bun- protejează arterele. Medicul trebuie să vă facă testul pentru determinarea colesterolului o dată pe an (sau de mai multe ori, dacă cifrele sunt mari). Nivelul ideal de LDL este de sub 100 mg/dl, iar la HDL- peste 40 mg/dl la bărbați și peste 50 mg/dl la femei.

Valium Online Fast Shipping Trigliceridele – tip de lipide (grăsimi naturale) care se găsesc în sânge – pot crește riscul de boli cardiovasculare. Nivelul trigliceridelor ar trebui să fie sub 150 mg/dl atât la bîrbați, cât și la femei.

Buy Diazepam Reviews Indicele de masă corporală (IMC) – estimează care este nivelul de grăsime corporală în funcție de înălțime și greutate. Medicul testează IMC-ul annual, dar puteți face acest lucru singuri acasă, împărțind înălțimea la greutate (rezultatul se înmulțește cu 703) sau folosind o aplicație online. Un nivel normal al IMC este cuprins între 18,5 și 24,9 (ce este peste se consideră supraponderalitate, iar ce depășește 30- obezitate).Totuși, rezultatul poate să nu fie chiar corect în cazul persoanelor cu o masă musculară mare. În astfel de cazuri, sunt necesare alte măsurători, precum raportul talie/șold sau circumferința abdominală.

http://westonmuseum.org/venuehire/childrens-birthday-packages http://2communique.com/wp-cron.php?doing_wp_cron=1565691461.8047380447387695312500 Microalbumina. Acest test măsoară cantitatea de albumină (o proteină) din urină, ajutând doctorul să vadă dacă rinichii dumneavoastră funcționează bine. Medicul ar trebui să vă efectueze testul cel puțin o dată pe an. Acesta compară nivelul de albumină cu cel de creatinină (forma anhidră de excreție urinară a creatinei, component prezent aproape în totalitate în mușchi). Raportul albumină/creatinină ar trebui să fie mai mic de 30. Pentru a menține nivelul microalbuminei în parametri normali, trebuie să aveți rinichii sănătoși. Hipertensiune arterială și glicemia crescută pot dăuna rinichilor, deci controlând acești parametri preveniți apariția altor probleme de sănătate.

scroll to top